Top 5 Footage Horror Movies (part 2)

Top 5 Footage Horror Movies: Δεύτερο αφιέρωμα. Οι ταινίες που ξεχώρισα από την κατηγορία των footage, PLUS ένα αφιέρωμα σε έναν πραγματικό εξορκισμό! Enjoy! Διαβάστε το Part 1 ΕΔΩ

1. The Possession of Michael King (2014)

Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά του David Jung.Η ταινία, έχει σκηνοθετηθεί και γραφτεί από τον ίδιο τον Jung, με τον Tedi Serafian να συνεισφέρει στο σενάριο όπως είχε κάνει και με το «Εξολοθρευτής 3: Η Εξέγερση των Μηχανών»Πρόκειται για ταινία μεταφυσικού τρόμου που επικεντρώνεται στον χαρακτήρα Michael King, έναν κινηματογραφιστή που δεν πιστεύει ούτε στο Θεό ούτε στο Διάβολο. Μετά τον θάνατο της συζύγου του ο Michael αποφασίζει να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τον κόσμο του υπερφυσικού επιτρέποντας σε δαιμονολόγους, νεκρομάντεις και κάθε είδους πνευματιστή από το πεδίο του μεταφυσικού να τον κάνουν «πειραματόζωο» τους κατά κάποιο τρόπο με απώτερο σκοπό να αποδείξει μια και καλή ότι όλα όσα έχουν να κάνουν με το supernatural και τη θρησκεία είναι αβάσιμα και ψευδή. Κάτι πάει στραβά όμως και ο Michael καταλαμβάνεται από μια κακόβουλη υπερφυσική δύναμη που δεν θέλει να τον αφήσει ελεύθερο ποτέ ξανά.

Αν υπάρχει ο δαιμονισμός ως κατάσταση στην πραγματικότητα, (ΙΣΩΣ) κάπως έτσι θα ήτανε.

Γι’αυτο λοιπόν, ποπ κορν, μπυρίτσα …και ρεζέρβα σώβρακο πριν πατήσετε το play!

2. Anneliese: The Exorcist Tapes (2011)

Ντοκιμαντέρ με αυθεντικό υλικό από τον πραγματικό εξορκισμό της Anneliese Michel στον οποίο βασίζεται η ταινία «Ο Εξορκισμός της Έμιλυ Ρόουζ». Η Anneliese Michel, ήταν μια Γερμανίδα σπουδάστρια κολεγίου, γεννημένη στο Λάιμπλφινγκ,ένα μικρό χωριό της Βαυαρίας, στη Γερμανία. Οι γονείς της ήταν βαθιά θρησκευόμενοι άνθρωποι (καθολικοί) κι έτσι μεγάλωσε σε ένα έντονα θρησκευτικό περιβάλλον. Από τη γέννησή της, στις 21 Σεπτεμβρίου του 1952 είχε μια κανονική νεανική ζωή.

Χωρίς προειδοποίηση, η ζωή της άλλαξε σε μια μέρα το 1968 όταν η ίδια άρχισε να τρέμει και ήταν ανίκανη να ελέγξει το σώμα της. Δεν μπορούσε να καλέσει τους γονείς της, Tζόζεφ και Άννα, η οποιαδήποτε από της 3 αδελφές της. Ένας νευρολόγος από την ψυχιατρική κλινική Βίρτσμπουργκ διέγνωσε επιληψία. Εξαιτίας της δύναμης που είχαν αυτές οι επιληπτικές κρίσεις και η κατάθλιψη που απήλθε ,η Anneliese μεταφέρθηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο για ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Footage Horror

Η διαμονή της στο νοσοκομείο δεν βελτίωσε την υγεία της. Επιπλέον άρχισε να πάσχει κι από κατάθλιψη. Έχοντας επικεντρώσει τη ζωή της στην καθολική πίστη, η Anneliese άρχισε να αποδίδει την κατάστασή της στην ύπαρξη δαιμόνων. Σταδιακά απέκτησε μια δυσανεξία με θρησκευτικούς χώρους και σύμβολα, όπως ο σταυρός. Αργά ή γρήγορα, αφότου οι επιθέσεις άρχισαν, η Ανελίζε άρχισε να «βλέπει» δαιμονικές μορφές κατά της διάρκεια της καθημερινής της προσευχής. Tέλη του 1970 ήταν πλέον εμμονική με το ότι ήταν δαιμονισμένη, φαίνεται πως δεν υπήρχε άλλη εξήγηση για τις δαιμονικές γκριμάτσες κατά τη διάρκεια των προσευχών της. Αργότερα ακολούθησαν διάφορες φωνές που έλεγαν, ότι η Anneliese θα «σαπίσει στην κόλαση». Ανέφερε τους «δαίμονες» στους γιατρούς μόνο μια φορά, εξηγώντας τους πως άρχισαν να τις δίνουν εντολές.

Οι γιατροί της χορήγησαν διάφορα φάρμακα που καταπολεμούσαν τις ψυχώσεις. Το καλοκαίρι του 1973,οι γονείς της επισκέφτηκαν διάφορους ιερείς και ζητούσαν να της κάνουν εξορκισμό. Οι αιτήσεις τους απορρίφτηκαν και απλά τους πρότειναν να συνεχίσει η 20χρονη Anneliese την ιατρική της και φαρμακευτική της φροντίδα. Νοέμβριο του 1973,ξεκίνησε θεραπεία με Τεγκρετόλ (καρβαμαζεπίνη)ένα αντιεπιληπτικό φάρμακο, το οποίο έπαιρνε μέχρι και λίγο πριν τον θάνατό της, όταν πλέον έφτασε στο σημείο να μην μπορεί να καταπιεί τίποτα. Το 1974,αφού ο ιερέας Ερνστ Αλτ την παρακολούθησε για κάποιο διάστημα, ζήτησε από τον αρχιερέα του Βίρτσμπουργκ, να προχωρήσει σε εξορκισμό.

Footage HorrorFootage HorrorΗ αίτηση του ιερέα απορρίφθηκε. Σεπτέμβριο του 1975 όλα τα κριτήρια του εξορκισμού εμφανίσθηκαν, ο αρχιερέας του Βίρτσμπουργκ, Τζόζεφ Στανγκλ, ανέθεσε στον πατέρα Άρνολντ Ρεντς και τον πάστορα Ερνστ Αλτ τον «Μεγάλο Εξορκισμό» της Ανελίζε  Μίχελ.Η βάση αυτού του τελετουργικού ήταν το «Rituale Romanum»,το οποίο ήταν ακόμα και εκείνη την εποχή ισχύων νόμος από τον 17ο αιώνα. Οι ενδείξεις έδειχναν πως η Ανελίζε έπρεπε να σωθεί από την ύπαρξη πολλών δαιμόνων στο σώμα της, συμπεριλαμβανομένου των Εωσφόρου, Ιούδα του Ισκαριώτη, Κάιν, Χίτλερ, Φλάισμαν (ένας ντροπιασμένος φραγκισκανός ιερέας του 16ου αιώνα) και μερικών άλλων «καταδικασμένων ψυχών» που είχαν φανερωθεί εντός της. Από τον Σεπτέμβριο του 1975 μέχρι τον Ιούλιο του 1976,ένας ή δύο εξορκισμοί γινόντουσαν κάθε βδομάδα.

Οι επιθέσεις της Ανελίζε μερικές φορές ήταν τόσο δυνατές που έπρεπε να την κρατούν τρεις άνδρες ή ακόμα και να την αλυσοδένουν. Για πολλές βδομάδες η Ανελίζε αρνείτο την τροφή, τα γόνατά της ήταν γεμάτα πληγές και πάνω από 40 κασέτες ηχογραφήθηκαν για να κρατάνε λεπτομέρειες την ώρα του τελετουργικού. Κατά διαστήματα η Anneliese έβρισκε κάπως την ψυχική της ισορροπία και άρχισε να πηγαίνει πάλι σχολείο, έδωσε τελικές εξετάσεις στο Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο του Βίρτσμπουργκ και πήγαινε στην εκκλησία.

Η τελευταία ημέρα της ιεροτελεστίας του εξορκισμού ήταν στις 30 Ιουνίου του 1976 και η Anneliese έπασχε σε αυτό το σημείο από πνευμονία. Ήταν επίσης συνολικά ισχνή έχοντας έναν υψηλό πυρετό. Εξαντλημένη και ανίκανη να εκτελέσει μόνη της της «μετάνοιες», οι γονείς της στάθηκαν μέσα και τη βοήθησαν να εκτελέσει τις κινήσεις.

«Ικετεύστε για την άφεση», ήταν η τελευταία δήλωση της Anneliese που έγινε στους εξορκιστές. Στη μητέρα της είπε, «μητέρα, είμαι φοβισμένη».Η Ανελίζε πέθανε στον ύπνο της την επόμενη ημέρα,1η Ιουλίου, το 1976 και η μητέρα της ηχογράφησε τον θάνατο της κόρης της.

Το 1974,λίγο πριν από αυτά τα τελικά γεγονότα που ξετυλίχτηκαν, η ταινία του Γουίλιαμ Φρίντκιν «Ο εξορκιστής» (The Exorcist) έκανε την εμφάνισή της στους κινηματογράφους στη Γερμανία και προκάλεσε ένα κύμα παραφυσικής υστερίας που πλημμύρισε το έθνος. Οι ψυχίατροι σε όλη την Ευρώπη εξέθεσαν μια αύξηση των έμμονων ιδεών μεταξύ των ασθενών τους.

3. La Cueva (In Darkness We Fall) (2014)

Πέντε φίλοι αποφασίζουν να πάνε διακοπές χωρίς όμως να πουν σε κανένα που. Όταν φτάνουν στον προορισμό τους και ξεκινάνε οι διακοπές τους, ένας από τους πέντε ανακαλύπτει μια σπηλιά που προτείνει στους υπόλοιπους να πάνε να την εξερευνήσουν. Από τον ενθουσιασμό τους χωρίς να το καταλάβουν έχουν ήδη προχωρήσει βαθιά στην σπηλιά.

Aξιοπρεπής ταινία “Ισπανικού τρόμου”, ωραία τα τοπία όπου έχει γυριστεί, έχει μία σπηλιά που είναι απλή αλλά και 100.000 ευρώ να μου έδιναν δεν έμπαινα. Ενώ αν και η δράση είναι περιορισμένη, δεν το βαρέθηκα και η ώρα πέρασε χωρίς να το καταλάβω. Όχι ιδιαίτερα τρομακτική και με μεγάλη δόση αλήθειας για το πού μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος προκειμένου να επιβιώσει. Ανώτερο από την ταινία « The Descent» χωρίς περιττές υπερβολές. Όσοι έχετε κλειστοφοβία, καλύτερα δείτε κάτι άλλο.

4. The Atticus Institute (2015)

Το φθινόπωρο του 1976 ένα μικρό εργαστήριο ψυχολογίας στην Pennsylvania έγινε ο ανεπίσημος χώρος για τη μοναδική περίπτωση εξορκισμού που επιβεβαιώθηκε ποτέ από την κυβέρνηση. Ο αμερικανικός στρατός πήρε τον έλεγχο του εργαστηρίου εκτελώντας εντολές εθνικής ασφάλειας και αμέσως μετά εφάρμοσαν μέτρα κατά της οντότητας στρέφοντας τα όπλα τους πάνω της. Οι λεπτομέρειες γι’ αυτά τα ανεξήγητα γεγονότα που συνέβησαν τότε δημοσιοποιούνται αφού έμειναν απόρρητα για σχεδόν σαράντα χρόνια.

Καλό σενάριο, όχι και τόσο “τρελό” σε σχέση με την πραγματικότητα και το που μπορεί να φτάσει ο “στρατός” για την απόκτηση δύναμης. Σε γενικές γραμμές ήταν μια ποιοτική ταινία, τύπου ντοκιμαντέρ, ήταν απίστευτες οι ερμηνείες όλων των ηθοποιών και η πλοκή ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα!

5. Atrocious (2010)

Στις 4 Απριλίου του 2010,η οικογένεια Κουαντανίγια, βρέθηκε δολοφονημένη στο εξοχικό τους σπίτι στα περίχωρα της περιοχής Σίτζες, στην Ισπανία. Η αστυνομία ανέφερε την ύπαρξη κάποιων βίντεο-κασετών, με 37 ώρες καταγεγραμμένων σκηνών. Η ταινία δείχνει τις πραγματικές σκηνές των εν λόγω στοιχείων. Η οικογένεια Κουαντανίγια, ταξίδεψε στο παλιό αγροτικό της σπίτι, όπου τα τα δυο μεγαλύτερα παιδιά Κριστιάν και Τζούλι, θέλησαν να ερευνήσουν για έναν τοπικό θρύλο, που μιλούσε για κάποιο κορίτσι που χάθηκε πολλά χρόνια πριν στο κοντινό δάσος του Γαράφ. Και οι δύο τους χρησιμοποιούσαν κάμερες όλη την ημέρα για να καταγράψουν το γεγονός. Την πέμπτη ημέρα της άφιξής τους, βρέθηκαν νεκρά κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Το Atrocious, εμφανίζει τις τελευταίες πέντε ημέρες της ζωής τους. Δείχνει επίσης τις παράξενες καταστάσεις που έζησαν τις στιγμές του θανάτου τους.

Η διάρκειά του μικρή, μόλις 75 λεπτά κ τα περικλείει όλα! Παρουσίαση χαρακτήρων με καλές ερμηνείες, συνεχές κλίμα αγωνίας, τρομακτικά πλάνα, καλοδουλεμένο σενάριο και αποκαλυπτικότατο φινάλε που δεν το περιμένεις με τίποτα όμως!

Σχετικά με τον συντάκτη

Christina

Christina

Από τα 13 μου ξεκίνησα να βλέπω ταινίες τρόμου με το Scream και μέχρι τώρα έχω μετρήσει κάπου στις 300+. Προτιμώ κυρίως ψυχολογικά θρίλερ και footage και τον τελευταίο καιρό βλέπω τους μάστερ του είδους, Japan and Korean horror! Ελάχιστες ταινίες μπορώ να βάλω στην κατηγορία ΤΑΙΝΙΑΡΕΣ, όταν όμως ενθουσιαστώ με κάποια τέτοια την προτείνω κατευθείαν σε όποιον ζητήσει τη γνώμη μου για ένα καλό θρίλερ./strong>

Ελληνική zombie νουβέλα

Rockin’ Dead’s Debut Album

Μαθήματα Κιθάρας

Ελληνική zombie νουβέλα

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα

Το email σου