ο Deadpool

Ο Deadpool βασιλιάς σε μια σεζόν γεμάτη super heroes

Όχι, δεν θα διαβάσετε copy paste ανάλυση κάποιου διάσημου writer από το The Wrap ή το Hollywood Reporter για το 2016 που ήταν μια σεζόν που ανά δυο μήνες είχαμε ταινία με super heroes, αλλά τη δική μου, ως αρχισυντάκτης τούτης της μικρής γωνίας του Ελληνικού internet. Του School Of Rock.

Μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις. Και βγάζω έξω από τη συζήτηση τους τόσους πολλούς θανάτους, μόλις χτες αποχαιρετήσαμε και την Carrie Fisher.

Είδαμε επιτέλους σωστό Deadpool. Είδαμε τον Batman να τα βάζει με τον Superman. Είδαμε πάλι τους X-Men να κάνουν τα δικά τους. Είδαμε τον Tony Stark να πλακώνεται με τον Captain America. Είδαμε και τους χειρότερους… αντί-ήρωες σε ένα συνονθύλευμα από γεγονότα.

Προσωπικά δεν κατάφερα να δω ακόμα το Doctor Strange. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δύσκολο θα με έβαζε σε προβληματισμό για το τελικό αποτέλεσμα της λίστας μου, ως καλύτερες ταινίες του είδους για το 2016. Τουλάχιστον για την 1η θέση.

Και σε αυτή στρογγυλοκάθεται ο Deadpool και μας κάνει κωλοδάχτυλο. Θέλω να πω, κοιτάχτε τη λίστα. Ποιους είχε να προσπεράσει και όχι μόνο το έκανε, αλλά τους έτριψε τις αρβύλες του στη μούρη.

Top Super Heroes Movies (List by… whatever)

  • 1) Deadpool
  • 2) Dawn Of Justice: Batman V Superman
  • 3) Captain America: Civil War
  • 4) X-Men: Apocalypse
  • 5) Suicide Squad
  • *) Doctor Strange
ο DeadpoolΉδη σας ακούω να κράζεται, όχι τόσο για τον Deadpool αλλά για το ότι έβαλα το Dawn Of Justice πάνω από το Civil War. Φυσικά και αυτή είναι η προσωπική μου άποψη αλλά τη στηρίζω σε ένα εποικοδομητικό -πιστεύω- fact.

Το Dawn Of Justice και ο Zack Snyder έδειξε αναποφάσιστος αν η ταινία του είναι πιο «αληθοφανής» από τις αντίστοιχες της Marvel ή πιο Comic. Δεν γίνεται αγάπη μου, ο Superman, όντας τόσα χρόνια στο κουρμπέτι (από το Man Of Steel) να μην ξέρει ποιος είναι ο Batman και να αποφασίζει τελείως βολικά μόνο στο timeline της ταινίας ότι του τη δίνει. Αυτό δεν στέκει ούτε σε comic περιβάλλον ούτε φυσικά σε αληθοφανή. Και χρησιμοποιώ αυτούς τους δυο όρους γιατί παίζει μαζί τους συνέχεια ο Snyder στις συνεντεύξεις του. Φυσικά και δεν θα αναλύσω το σχέδιο του Lex Luthor γιατί θα θέλαμε δυο μερόνυχτα να γράφω.

ο DeadpoolΓιατί όμως παρόλα αυτά είναι καλύτερη από το Civil War; Όχι, λάθος έκφραση. Δεν ήταν καλύτερη. Βασικά, θα έλεγα ήταν πιο watchable στον απλό θεατή.

Το παρεάκι που είδα και τις δυο αυτές ταινίες, είναι φίλοι των comics και των ταινιών αυτών, αλλά όχι με μανία. Τις έχουν δει -σχεδόν- όλες από μια φορά (μόνο!) και ανακατωμένες. Έτσι για απλή διασκέδαση.

Ε, λοιπόν, ενώ στο Dawn Of Justice, βρήκαν τον πυρήνα της ιστορίας βλακώδες, κατάλαβαν το όλο στόρι, διασκέδασαν που είδαν τις (λίγες) μπουνιές του Batman στον Superman και γενικά δεν μου τα έπρηξαν, όπως στο Civil War.

Πραγματικά, κάθε πέντε λεπτά στην ταινία της Marvel, γυρνούσαν να με ρωτήσουν για κάποια αναφορά που έκανε η ταινίες στις προηγούμενες ταινίες και δεν τη θυμόντουσαν. Και δεν αναφέρω καν τις απορίες που είχαν με τον Ant-Man (ο ένας δεν τον είχε δει στη solo ταινία του) και ο άλλος με τον Spider-Man (νόμιζε ότι θα έβλεπε τον Andrew Garflied).

Το Civil War ήταν δομημένο σαν ακόμα ένα επεισόδιο μιας σειράς, με τόσο περίπλοκη πλοκή και νέους χαρακτήρες που δεν είχε το περιθώριο να αφήσει έστω ένα μικρό exposition να σου θυμίσει (ή σε άλλους, να γνωστοποιήσει) κάποιες λεπτομέρειες για να δένει καλύτερα το story. Βγαίνοντας από το σινεμά, άκουσα και από τους φίλους μου, αλλά και άλλον κόσμο, ότι τελικά δεν κατάλαβαν γιατί έγινε αυτός ο χαμός. Φυσικά δεν θα αναφέρω αυτούς, τους υπερ-geeks που δεν τους άρεσε γιατί δεν είχε σχεδόν τίποτα κοινό με τα comics παρά μόνο τη σκηνή με την Ασπίδα του Captain.

Πάμε παρακάτω…

ο DeadpoolΑφήνοντας στην άκρη το πάντα αδιάφορο και μόνο ελαφρώς ψιλοδιασκεδαστικό για μένα σύμπαν των X-Men, και το μπάχαλο της Suicide Squad (αν κάποιος μπορεί να αναλύσει το timeline της ταινίας, ας το κάνει please) πάμε στον Βασιλιά Deadpool.

Μια μικρή ταινία για έναν χαρακτήρα, που ακόμα και για την ιδιότητα του (Comic book antihero) είναι υπερβολικός. Too much ρε παιδί μου.

Μια μικρή ταινία που σου άφηνε ένα τεράστιο συναίσθημα τιμιότητας, απόλαυσης (και από τους ίδιους τους συντελεστές της) και χαράς. Όπως όταν πήγαινες σινεμά μικρός και απολάμβανες εικόνες και φάση.

Η 13χρονη προσπάθεια του Ryan Reynolds να φέρει στο μεγάλο πανί τον Deadpool φαινόταν σε κάθε καρέ της ταινίας. Και ναι… Ίσως σε πολλούς δεν άρεσε και ειδικά αν πιάσουμε το αδιάφορο προς τις comic ταινίες. Ωστόσο, όλοι έχουν άδικο. Ναι το είπα.

ο DeadpoolΟ έντονος και παλαβός χαρακτήρας του Deadpool είναι αυτό που εμποδίζει κάποιους να δουν πίσω από αυτό. Να δουν ότι το Deadpool ήταν μια πολύ καλή ταινία, και όχι μόνο comic book. Σίγουρα, ίσως δεν θα έμπαινε 10αδα με τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς σε γενικό επίπεδο, αλλά θα ήταν πολύ κοντά σε σχέση με τις άλλες του είδους.

Πέρα από το γυμνασιακό χιούμορ και τη βία, είχε ένα απλό και ξεκάθαρο στόρι. Και το simple = better είναι και σε αυτή την περίπτωση το ζητούμενο. Μάλιστα, πριν γράψω αυτό το κείμενο, ήμουν πολύ προβληματισμένος για το αν έπρεπε να δώσω το #1 στην ταινία του Reynolds. Φοβόμουν να την ξαναδώ γιατί πίστευα ότι θα μου χαλάσει την πρώτη ονειρική εικόνα που είχα στον κινηματογράφο.

Κι όμως… Πέρασα ακόμα καλύτερα.

ο DeadpoolΔυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα είδα ξανά το Deadpool και μπορώ να πω ότι πέρασα καλύτερα και από την πρώτη φορά. Γιατί δεν προσπαθούσα να ρουφήξω την κάθε λεπτομέρεια, αλλά αφέθηκα στο στόρι και στη ροή. Ναι, είναι λίγο κουραστικά εν γένει τα flashbacks, που στη συγκεκριμένη ταινία είναι ολόκληρη η δεύτερη πράξη της.

Διόρθωση… Είναι, αλλά όχι στον Deadpool. Τουλάχιστον, όχι για μένα που έφτιαξα τη λίστα. Εγώ ο άγνωστος, να μην ξεχνιόμαστε. Και στο κάτω-κάτω, μη ξεχνιέστε. Είναι απλά μια ιστορία αγάπης. LOL!

Y.Γ. Δεν θα κάτσω να αναλύσω τις εισπράξεις των ταινιών. Έχουμε γράψει πολλά κατα καιρούς και μάλιστα λόγω εισπράξεων, το Suicide Squad θεωρείται στη 10αδα των πιο πετυχημένων ταινιών για το IMDb, πιο πάνω από το Dawn Of Justice.
Καλά, πλάκα μας κάνετε; Fuck this measure…
Υ.Γ. 2 Long Live The King.
Υ.Γ. 3 SpiderMan, Wonder Woman, Thor, Guardians Of The Galaxy, Justice League και συγχωρέστε με αν ξεχνάω κάτι άλλο. Αλλά και το 2017 προβλέπεται καυτό.

Σχετικά με τον συντάκτη

Γιώργος Μεσολογγίτης

Γιώργος Μεσολογγίτης

Το schoolofrock.gr είναι το παιδί μου και μαζί με τα αδέρφια του, τη μουσική, τη συγγραφή, την geek/rock ζωή και το φαγητό, συνθέτουν αυτό το ανθρώπινο (;) ον γεμάτο αγάπη και προδερμ.
Διαβάστε το πρώτο βιβλίο μου «Η Εκδίκηση» του Ιάσονα Λεμονιάτη. Έχει zombies, είναι καλό.

Ελληνική zombie νουβέλα

Rockin’ Dead’s Debut Album

Μαθήματα Κιθάρας

Ελληνική zombie νουβέλα

Μείνετε ενημερωμένοι για όλα

Το email σου